Max Hamburgare Norrtälje

MAX i Norrtälje är burgarkedjans första restaurang i ett så kallat "Hållbart hus". Restaurangen, nummer 142 i Sverige, är byggd i material med låga CO2­avtryck och den tekniska lösningen för driften beräknas halvera energiförbrukningen.

 

Halverad energiförbrukning

Genom en kombination av en Huurre Eco CO2-anläggning samt FTX-ventilation med återvinning.

Avancerad styrning

Caverions automationslösning, iTop, styr, kontrollerar och optimerar CO2-anläggningen

Klimatvinst

Cirkulär allti-i-ett lösning

 
 

Kundbehov

  • MAX restaurangerna har i många år använt sig av borrhål för frikyla och lagring av värme för att minska behovet av köpt energi. Genom Caverions installation av en CO2-maskin kan alltså fastighetens energianvändning, halveras till nytta för både klimat och plånbok.

  • MAX restaurangerna har alltid jobbat mycket med hållbarhet och sedan 2018 är menyn klimatpositiv, det betyder att man analyserar, minskar och binder minst 110 procent av utsläppen. Caverions CO2-lösning är en cirkulär allt-i-ett-lösning i linje med MAX mål. 

Lösning

  • Totalentreprenad, projektering och installation av de fastighetstekniska systemen inklusive styrsystem.
  • Systemen övervakas 24/7 av Caverions experter i Caverion Remote center.
  • Caverions automationslösning, iTop, styr, kontrollerar och optimerar CO2-anläggningen.

Max Burgers Aktiebolag, tidigare Max Hamburgerrestauranger, är en svensk hamburgerkedja som grundades 1968. År 2022 hade hamburgerkedjan 146 restauranger i Sverige, 19 i Polen, åtta i Norge, fyra i Danmark, och nio i Egypten som drivs genom franchising. Caverion levererar tjänster inom värme, ventilation, kyla och automation för restaurangerna

I restaurangen i Norrtälje har ett nytt CO2 koncept för mindre fastigheter tillämpats. Detta gör att energin återanvänds flera gånger genom en kombination av en Huurre Eco CO2-anläggning som producerar både värme och kyla, frikyla och energilager i borrhål samt FTX-ventilation med återvinning.

 

Vill du veta mer?

Kontakta oss

 

Vi hjälper våra kunder att lyckas

Andra tjänster som kan vara intressanta