Ängelholms stadsbibliotek

Stadsbiblioteket i Ängelholm genomgår en omfattande ombyggnad. Alla installationer byts ut mot nya, anpassade till dagens krav och regler. Caverion är en av projektets tre huvudunderentreprenörer och utför installationerna för ventilation och vs.

 
 
 

Kundbehov

  • Stadsbibliotekets lokaler anpassas till dagens krav på arbetsmiljö, tillgänglighet och brand. När biblioteket återinvigs i under mars 2022 kommer besökarna att mötas av ett modernt och tillgängligt bibliotek med ny planlösning, öppet för alla.

Lösning

  • Caverion har projekterat och installerat ny ventilation och ny vs.  Förutom ny ventilation byter Caverion alla rör, radiatorer med mera, installerar ny vs i den nya restaurangdelen och bygger en helt ny undercentral.

Ängelholms stadsbibliotek började verksamheten 1865. Platsen vid Stortorget fick det 1987. Byggnaden består av entréplan plus två våningar samt källare. Biblioteket ritades av Jörgen Michelsen, som anpassade huset till den känsliga miljön vid Stortorget med en låg fasad, tegeltak i samma kulörer som rådhuset och tingshuset.

Caverion ansvarar för hela kedjan, från rivning av befintliga installationer, projektering och montage av nya installationer till överlämnandet av färdig och injusterad ventilation och vs. Ventilationen blir närvarostyrd och luftflödena anpassas efter hur många personer som vistas i lokalerna. Det minskar energiförbrukningen samtidigt som de som vistas i lokalerna alltid får ett bra inomhusklimat.

 

Vill du veta mer?

Book a meeting

 

Vi hjälper våra kunder att lyckas

Andra tjänster som kan vara intressanta