Skol-SM i kyl- och värmepumpsteknik

Skol-SM i Kyl- & Värmepumpsteknik 2023 är klart och vi säger stort grattis till vinnaren Eddie Atterling från Polhemsskolan i Gävle.

Varje år arrangerar branschorganisationen Svenska kyl- och värmepumpföreningen (SKVP) med stöd ifrån sponsorer, utbildare och företag tävlingen som i år hölls på Polhemsskolan i Gävle den 24-25 maj. Deltagare från sex olika skolor från hela landet var på plats och tävlingen bestod av olika moment, bland annat av att löda och koppla el-kretsar.

Caverion var på plats med Camilla Ahlstedt som pratade med studenter under dagen, Fredrik Strengbohm höll en föreläsning om f-gas och sist men inte minst satt Jeremias Pihlajainen, Caverion, även i juryn för tävlingen.


”Vi tycker det är viktigt att vi syns för våra framtida tekniker - också för att teknikerna ska få möjlighet att ställa frågor till oss om deras framtida arbete inom kyla”, säger Rikard Planting, chef kyla , Caverion.

Målet med tävlingen är att på ett inspirerande och roligt sätt stärka kontakten mellan skola, näringsliv och elever. På så sätt vill SKVP bidra till att höja statusen för yrket, öka intresset för branschen och underlätta rekryteringen till både företag och yrkesutbildningarna.

Här kan ni läsa mer om våra möjligheter för studenter

 

Vill du veta mer?

Kontakta oss