Caverions energiingenjör i Riksdagen

Besök hos politiskt sakkunniga i Riksdagen. Caverions energiingenjör Jakob Morelius var en av fem personer som i Energieffektiviseringsföretagens regi besökte Riksdagen måndagen 12 juni. Mötet med energiministerns sakkunniga, Maja Sundbäck, hade till syfte att visa vad som sker i verkligheten – och vad som borde kunna göras med lite politisk hjälp.

Mötet gick ut på att diskutera med den energisakkunniga varför energieffektivisering bör ha en mycket större plats i energidebatten än vad den har idag. En viktig fråga för Caverion och medlemmarna de fem representanterna från EnEff, Energieffektiviseringsföretagen.

”Vi hade ett bra möte! Emma Sundbäck var ödmjuk och lyssnade intresserat på det vi hade att säga. Men alltid svårt att veta om budskapet går fram”, säger Jakob Morelius.

Vad önskar du av politiken just nu?
”Att politikerna arbetar mer för att öka motivationen hos framförallt företag och offentlig sektor att faktiskt genomföra energieffektivisering. Alla skulle tjäna på det, framförallt nu till kommande vinter.”

Om du vore politiker: hur skulle du se till att Sverige blev mer energismart?
”Jag skulle möjliggöra och ställa hårda, verkliga och mätbara krav på faktiskt genomförande.”

Argumenten för en bredare satsning på energieffektivitet är många. Dels finns stor potential och mycket att göra. Ett annat argument är kommande EU-direktiv som ökar kraven.

Vilka argument har du för att bli mer #energywise?

Vill du veta mer?

Kontakta oss