Smarta parkeringslösningar reducerar utsläpp upp till 30%

Visste du att upp till 30% av alla utsläpp från fordon orsakas av förare som redan är framme  men…

Visste du att upp till 30% av alla utsläpp från fordon orsakas av förare som redan är framme  men inte kan hitta en parkeringsplats? Smarta parkeringslösningar kommer inte bara att förbättra förarens humör utan har också en betydande inverkan på luftkvaliteten i våra städer.

 

Smart parkering kan stödjas av olika tekniska lösningar

  • Kameror kan identifiera registreringsskyltar, vidarebefordra informationen till skärmar och vägleda besökaren till en angiven parkeringsplats eller helt enkelt hjälpa dem att hitta ett tomt utrymme
  • På förhyrda parkeringsplatser kan AI beräkna rätt pris för att bibehålla optimal beläggning
  • Telematik styr förare och bilar för att undvika trängsel och leder också elbilar till närmaste laddstation för elfordon

Tjänster för smart parkering

Oavsett när under fastighetens livscykel du behöver smarta parkeringstjänster så kan vi på Caverion hantera uppdragen. Vi hjälper dig att hitta den lämpligaste lösningen för dina behov och tar hand om installationen under byggprojektet eller renoveringen, och efter att parkeringslösningen har tagits i bruk kan vi tillhandahålla underhållet.

Din smarta parkeringslösning kan anslutas till Caverion SmartView, så att du enkelt kan se hur dina parkeringsplatser används samtidigt som du ser andra åtgärder i din fastighet.

Läs mer om våra övriga tjänster inom digitalisering och modernisering. 

Andra tjänster som kan vara intressanta

Vill du veta mer?

 Kontakta oss