Carlhans järnarbeten i Västerås

Förbättrad arbetsmiljö med ny belysning

För att skapa en bättre arbetsmiljö och möjlighet till att expandera verksamheten har Carlhans Järnarbeten AB i Västerås genomfört en större om- och tillbyggnad av verkstads- och kontorslokalerna i sin fastighet. Caverion anlitades för att projektera och installera el, tele och data.

"Caverion har gjort ett proffsigt jobb. Vi har fått energisnål och effektiv belysning i hela fastigheten. Särskilt i verkstadslokalerna ger de nya LED-armaturerna väldigt bra, flimmerfri och jämn belysning som verkligen förbättrat arbetsmiljön. Dessutom tänds de direkt, utan fördröjning, till skillnad mot den gamla belysningen i verkstaden" säger Thommy Watkinson,vd och ägare, Carlhans Järnarbeten.

Även övrig belysning i lokalerna är konverterad till energisnål led. I matsal, kontor och omklädningsrum har Caverion monterat LED-paneler som också ger ett jämnt ljusflöde. De bländfria skrivbordsarmaturerna är rörelsestyrda och tänds bara vid behov, vilket minskar energiförbrukningen ytterligare.

"Belysningen har verkligen blivit bättre i samtliga lokaler. Vi är mycket nöjda med armaturerna som Caverion föreslagit. Och de infällda led-listerna i trappan till övervåningen är en funktionell och snygg detalj" säger Thommy Watkinsson.

Thommy Watkinson tillägger att han är nöjd att Caverion haft en öppen redovisning av kostnaderna för arbetet. Om– och tillbyggnaden av fastigheten genomfördes som totalentreprenad på löpande räkning. Byggtiden var cirka ett år och slutfördes hösten 2019.