20.01.2022 Pressmeddelande

Smarta och energieffektiva lösningar och transparent samarbete när Caverion blir Magle Chemosweds tekniska förvaltare inom Facility Management

 

Implementeringsfasen i Caverions och Magle Chemosweds kontrakt startade i juni 2021 och på kort tid har parterna gemensamt tagit fram en samverkansmodell. Fokus i det multitekniska förvaltningskontraktet är service och planerat underhåll samt felanmälan och larmhantering.

Smart city View

I helhetsuppdraget i läkemedelsanläggningen ingår också drift inom en mängd tekniska discipliner som ventilation, kyla, el, vs, rent vatten, renrum och svets. Caverion hanterar också inom ramen för uppdraget beredskap och jour, distanstjänster samt analys och överblick via SmartView. Arbetet fortsätter nu med att utveckla och fördjupa samarbetet.

”Vi är mycket nöjda över att bygga vidare på relationen med Caverion. Vi har valt dem som långsiktig partner för att ytterligare höja standarden på våra utvecklings- och tillverkningslokaler för att säkerställa leverans av högkvalitativa produkter”, säger Fredrik Andersson, Chief Operations Officer, Magle Chemoswed.

Magle Chemoswed är en organisation som utvecklar och tillverkar medicintekniska produkter och läkemedelsprodukter åt kunder globalt (CDMO). Kraven på underhåll och kvalificering av utrustning och lokaler i branschen är höga och anläggningen behöver tillsyn dygnet runt, året runt.

”Vi ser fram emot att fullt ut hjälpa Magle Chemoswed via våra kärnkompetenser. Att leveransen också innehåller specialistområden, som distanstjänster för en fungerande anläggning via automation, styrteknik, brandlarm och tillsyn av ångpannan kommer att addera extra värde, speciellt som uppdraget kopplas till Caverions Remote center. Att också sedan transparent kunna visa rapporter, energistatistik, protokoll och anläggningens status i realtid blir hjärtat i samverkansmodellen”, säger Uno Lundberg, vd, Caverion Sverige.

Läs mer om Caverion SmartView här

Läs mer om Caverions Remote center här

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85
Prenumerera på nyheter