Björn.jpg
21.12.2022 Pressmeddelande

Björn Pihlgren ny IT-chef för Caverion Sverige

Björn Pihlgren har utsetts till ny IT-chef för Caverion Sverige. Han kommer närmast från rollen som Head of Business Support på Enaco där han arbetade med IT-frågor samt kvalitet & miljö. Dessförinnan har han haft flertalet chefsroller inom både privata och statliga företag.

Med gedigen erfarenhet inom IT, kompetens och ledarskap blir Björn en nyckelspelare i att driva IT-utvecklingen inom bolaget.

"Caverion är för mig ett starkt varumärke med bra värderingar och kultur. Mitt huvudsakliga fokus är att se över hur vi kan förbättra och effektivisera vår IT-verksamhet", säger Björn Pihlgren.

Vikten av smart informationssäkerhet är en högst aktuell fråga.

"Informationssäkerhet är avgörande i vår vardag för både oss och våra kunder och därför i fokus", säger Björn.

En annan fråga är hur fastigheter bäst kan utvecklas digitalt.

"Energieffektivisering är bara en av delarna som digitaliseras i både nuvarande byggnader och i morgondagens fastigheter. Våra kunder kommer också i allt högre grad framöver bygga hela ekosystem där man erbjuder hyresgästerna leveransmöjligheter som Instaboxar, matleveranser med intelligenta kylutrymmen och andra smarta lösningar som kräver avancerade IT-lösningar för att få systemen att fungera. Internet of Things är redan en viktig del av vår bransch – men kommer att få allt större betydelse."

Björn Pihlgren tillträdde sin nya roll den 5 december.

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85
Prenumerera på nyheter