Västerås.jpg
06.09.2022 Pressmeddelande

Västerås stad förlitar sig på Caverion för att nå sina hållbarhetsmål för byggnader

 

Caverion har valts ut som en av två leverantörer när Västerås stad upphandlar drift- och fastighetsunderhåll. Med detta stärker Caverion ytterligare sin roll som lokal aktör i staden.

Den 1 oktober träder avtalet med Västerås stad i kraft. Avtalet omfattar tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll för 177 byggnader. Totalt rör det sig om cirka 390 000 m2 yta.

Caverion stärker ytterligare sin roll som lokal aktör i staden och bidrar med lång erfarenhet och specialistkompetens inom Facility Management där hållbarhetstänk, hög teknisk kompetens och kundfokus prioriteras i uppdraget.

Genom detta stärks hållbarhetsarbetet inom kommunen så att Västerås stad kan uppnå sina klimatmål genom energieffektiviserande åtgärder och förbättringar i fastigheterna.

”Vi är mycket tacksamma för förtroendet och ser fram emot ett långt framtida samarbete. Då hållbarhet och energieffektivisering är ett av Caverions styrkor ser vi fram emot att sida vid sida arbeta tillsammans med Västerås stad och hjälpa till att uppnå deras högt ställda energimål. Med detta växer vi nu ytterligare på orten och kan erbjuda både nya och existerande medarbetare möjlighet att jobba med fastigheterna i Västerås stad vilket är mycket glädjande”, säger Sebastian Öhman, distriktschef, Mälardalen Uppland.
 

Västerås är residensstad för Västmanlands län och stiftsstad för Västerås stift. Det är Sveriges sjätte största tätort med 128 660 invånare; totalt 156 838 invånare i kommunen. Staden ligger vid Mälarens norra strand cirka 10 mil väster om Stockholm.

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85
Prenumerera på nyheter