MannBIlLader.jpg
15.03.2022 Pressmeddelande

Recharge och Caverion hjälper IKEA Norge att uppnå sina mål om nollutsläpp i Norge - samarbetar också i Sverige.

IKEA Norge kommer tillsammans med operatören Recharge att tillhandahålla mer än 300 nya laddpunkter för elbilar för IKEAs kunder och medarbetare. Caverion kommer att installera dessa laddningsstationer på IKEA-varuhusen i Norge under 2022 och 2023.

IKEA har haft laddningspunkter för elbilar i alla varuhus i Norge sedan 2016. Nu utökas antalet och kapaciteten avsevärt så att det blir ännu enklare att besöka IKEA med en elbil. Leveransen omfattar även 16-24 högeffektladdare på vart och ett av IKEAs sju varuhus i Norge.

Enligt en kartläggning från norska Miljødirektoratet och Statens Vegvesen finns det nu totalt ca 4000 laddstationer med 20 000 laddpunkter i Norge. Recharge är den största laddningsoperatören i Norden och är starkt involverad i utvecklingen av laddningsinfrastruktur för elbilar både i Norge och i övriga Norden. Caverion levererar nya installationer och utför tekniskt underhåll och service åt Recharge för att säkerställa maximal drifttid.

"För att lyckas med vårt arbete är vi beroende av att ha en installations- och servicepartner som har kapacitet att leverera installationer i en omfattning och kvalitet som är branschledande. E-mobilitet är på alla områden en ung och ny bransch där alla aktörer i värdekedjan skalar upp snabbt. Recharge och Caverion kommer tillsammans att påskynda den gröna omställningen, vi kommer att sitta i förarsätet för hur branschen utvecklas. Caverion är en ambitiös, pålitlig och mycket engagerad partner som också utmanar oss att göra vårt bästa", säger Morgan Lind, Chief Operating Officer på Recharge.

Roar Andersen, Director of Business Development, Sales and Marketing på Caverion Norge, säger att e-mobilitet är ett strategiskt utvecklingsområde för företaget. "Detta kan direkt kopplas till Caverions hållbarhetsfokus. Under de senaste åren har vi utvecklat en bred expertis inom installation, drift och underhåll av elbilsladdare i hela organisationen, både i Norge och i våra andra divisioner, baserat på uppdrag för ett antal av de viktigaste aktörerna på marknaden".

Även Caverion Sverige samarbetar med Recharge, som för svenska IKEA-varuhus kommer att ta fram omkring 700 laddpunkter till och med 2025.

“Vi ser en enorm potential i detta där både kund, slutkund och klimat är verkliga vinnare. Ju snabbare och mer effektivt vi tillsammans lyckas genomföra en utbyggnad av vår laddinfrastruktur, desto större vinster. Marknaden växer i rekordtakt, vilket vi känner av tydligt, och vi har sedan flera år ett mycket bra samarbete med bland andra Recharge, som tillsammans med IKEA förbättrar våra möjligheter till elbilsladdning”, säger Mattias Lindgren, Head of National Accounts, Caverion Sverige.

Läs mer om våra tjänster för laddinfrastruktur

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta: Erika Björnesparr, Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige, tel +46 73 050 92 85, erika.a.bjornesparr@caverion.com (http://erika.a.bjornesparr@caverion.com%20) Mattias Lindgren, Chef för Nationella kunder, tel +46 76 899 51 48, mattias.lindgren@caverion.com
Prenumerera på nyheter