ABB Sverige och Caverion Sverige från vänster: Ulrik Lindell, inköpschef, Caverion Sverige, Jonas Nygård, senior säljchef för Smart Buildings och Smart Power, ABB, Hans Johansson, säljchef Smart Buildings, ABB, Uno Lundberg, vd, Caverion Sverige, Joakim Attoff, försäljningschef, laddinfrastruktur, Caverion Sverige, Joakim Vilhelmsson, ansvarig för grossistkanalen på ABB, Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige, Jörgen Söderlund, Head of Smart, Caverion Sverige
08.09.2022 Pressmeddelande

För koldioxidneutrala fastigheter - Caverion och ABB tillkännager nytt samarbete

Caverion och ABB har idag tillkännagivit ett avtal för att påskynda utvecklingen av energieffektiva och hållbara byggnader. Syftet med samarbetet är att gemensamt erbjuda kunderna avancerade, smarta lösningar för att uppnå koldioxidneutrala fastigheter och för att nå sina hållbarhetsmål.

Genom att sammanföra ABB:s tekniska lösningar, inklusive Mission to Zero™, med Caverions hållbara lösningar och förmåga att integrera system, kommer båda företagens utbud att utökas i Finland, Baltikum, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland samt Österrike. Det kompletterande utbudet kan nyttjas i både nya byggnader och vid moderniseringar för att möjliggöra mer automatiserade, intelligenta och hållbara fastigheter i linje med kundernas ökande krav. Optimala förhållanden i smarta fastigheter ökar också slutanvändarnas välbefinnande och tillfredsställelse.

"Avtalet med Caverion är ett bevis på ABB:s pågående engagemang att möjliggöra ett koldioxidneutralt samhälle genom samarbetets kraft. Våra gemensamma styrkor kommer att göra det möjligt för kunder i Norden och andra områden att ännu snabbare dra nytta av det senaste inom innovativ, smart byggteknik i enlighet med deras individuella hållbarhetskrav", säger Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige.

"Vi på Caverion vill skapa ett hållbart avtryck hos våra kunder via våra tjänster. Vi är glada över att utöka vårt samarbete med ABB eftersom vi har gemensamma mål för ett hållbart, koldioxidneutralt samhälle. Tillsammans kommer vi att förse våra kunder med toppmoderna lösningar för energieffektiva och hållbara byggnader", säger Uno Lundberg, vd, Caverion Sverige.

För koldioxidneutrala byggnader

ABB:s Mission to Zero™ är ett koncept som hjälper byggnader och tillverkande enheter att bli hållbara, både självförsörjande i fråga om energi och koldioxidneutrala. Detta uppnås genom mätning och energihantering kopplade till elektrifiering, teknik för distribuerade energiresurser samt förstärks via inköp av förnybar energi.

Caverion vill se till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra genom att göra omgivningar smarta och hållbara. Rådgivningstjänster och smarta lösningar, inklusive fastighetsautomation och andra digitala lösningar, förbättrar fastigheters energieffektivitet under hela livscykeln. Dessa, i kombination med hållbar kyl- och värmeproduktion och Caverion Remote Center, är nyckeln till att ta fastigheter mot nollutsläpp.

Läs mer om Caverions energirådgivning och tjänster för energieffektivisering.

Om ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABBs framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder.  www.abb.com

Om Caverion

Vi formas av våra omgivningar. Genom att göra dem smarta och hållbara, ser vi på Caverion till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Vi guidar våra kunder genom hela den tekniska livscykeln – från design och konstruktion och rådgivande tjänster, till projekt, tekniskt och industriellt underhåll samt Facility management – för byggnader, för infrastruktur och för industrier. Våra beställare stöttas av över 14 000 kunniga medarbetare i 10 länder i norra och centrala Europa. Vår omsättning uppgick 2021 till EUR 2.1 miljarder. Caverions aktier är noterade på Nasdaq Helsingfors.

På bild från vänster: Ulrik Lindell, inköpschef, Caverion Sverige, Jonas Nygård, senior säljchef för Smart Buildings och Smart Power, ABB, Hans Johansson, säljchef Smart Buildings, ABB, Uno Lundberg, vd, Caverion Sverige, Joakim Attoff, försäljningschef, laddinfrastruktur, Caverion Sverige, Joakim Vilhelmsson, ansvarig för grossistkanalen på ABB, Mats Peterson, chef för ABB Electrification i Sverige, Jörgen Söderlund, Head of Smart, Caverion Sverige

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85
Prenumerera på nyheter