Caverion SmartView.png
18.11.2022 Pressmeddelande

Telia Company och Caverion lanserar internationellt samarbete om smarta byggnader - påskyndar digitaliseringen av fastigheter

Caverion har inlett ett samarbete med Telia i nio länder. Avtalet ligger i linje med Caverions syfte att möjliggöra resultat och välbefinnande i smarta och hållbara omgivningar. Telias IoT-teknik stödjer effektiv fjärrövervakning och optimering av inomhusklimatet för Caverions kunder.

I den digitala kundplattformen Caverion SmartView kommer Telias sensorer användas för att övervaka till exempel närvaro, inomhusluftkvalitet, temperatur och luftfuktighet i anläggningarna. Uppgifterna, som kombineras med data från fastighetssystem och annan sensorinformation, visualiseras i Caverion SmartView, så att användarna på ett enkelt sätt kan se hur deras byggnad fungerar.

"Alla våra kunder är angelägna om att minska sin energiförbrukning och sina kostnader utan att kompromissa med komforten. Digitala lösningar spelar en nyckelroll när det gäller att optimera fastigheter och att fjärrövervaka dem dygnet runt. Telias teknik hjälper oss att leverera hållbara lösningar till våra kunder", säger Kari Sundbäck, Head of Services, Solutions, Digital and Sustainability.

"Vi bygger framtidssäkra lösningar för effektivare byggnader och minskad miljöpåverkan. Telias IoT-tjänster bygger på en centraliserad IoT-plattform och bidrar till att möjliggöra kostnads- och resursbesparingar tack vare minimering av onödiga besök och snabbare svar på incidenter – vilket i sin tur höjer säkerheten för kundernas slutanvändare och ökar komforten samt leder till en mer hållbar verksamhet", säger Kalle Mehtola, chef för IoT-försäljning, Telia i Finland.

Läs mer om våra smarta tjänster Caverion SmartView

 

Telia Smart Building är en uppsättning digitaliseringsverktyg och tjänster för nya och befintliga byggnader. De gör det möjligt för fastighetsägare och förvaltare att övervaka och optimera förvaltningen, minska kostnaderna och öka hållbarheten. Det skapar också en hälsosammare och bekvämare miljö för hyresgästerna och ger besökare nya, "smarta" tjänster som förenklar deras vardag.

Inom Telia Building Monitoring kan fastighetsägare och förvaltare samla in realtidsdata från byggnaden för att möjliggöra optimering av inomhusklimatet i realtid. Detta gör det möjligt att maximera hyresgästernas komfort samtidigt som energikostnader och utsläpp minskas.

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Emil Kennerberg Head of Remote center Sverige emil.kennerberg@caverion.com +46 70 475 32 79 Jukka Hellman Produktchef Caverion jukka.hellman@caverion.com +358 40 849 60 81
Prenumerera på nyheter