Caverion-sustainability.jpg
14.02.2022 Pressmeddelande

Caverion ansluter sig till initiativet Science Based Targets - för ett koldioxidneutralt samhälle

Caverion förbinder sig till initiativet Science Based Targets (SBTi), ett initiativ med syfte att driva ambitiösa klimatåtgärder. SBTi gör det möjligt för företag att fastställa vetenskapsbaserade mål för utsläppsminskningar i linje med Parisavtalet och för att minska den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

Genom att konstruera våra omgivningar på ett smart och hållbart sätt, ser vi till att företag och omvärld lyckas och att människor mår bra. Det är Caverions syfte. "Hållbarhet är ett av Caverions centrala strategiska teman. Vi arbetar sida vid sida med våra kunder och leverantörer för att utveckla smarta och hållbara lösningar för byggnader, industrier och infrastruktur. Genom att gå med i SBTi vill vi minska vårt eget koldioxidavtryck i linje med klimatvetenskapen. Vi kommer att uppnå detta genom att planera och genomföra konkreta åtgärder för hela vår värdekedja, inklusive materialval och vår bilpark exempelvis ", säger Jacob Götzsche, vd och koncernchef för Caverion Corporation.  

Genom att ansluta sig till SBTi kommer Caverions miljömässiga hållbarhetsmål i framtiden att valideras mot vetenskapsbaserade kriterier. Caverion har sedan tidigare som målsättning att skapa hållbar påverkan genom sina lösningar, med ett positivt koldioxidavtryck som är 10 gånger större än företagets koldioxidavtryck (Scope 1-2) fram till 2030. Redan 2021 var Caverions positiva handavtryck dubbelt så stort som företagets fotavtryck.

Initiativet Science-based targets vägleder företag att minska utsläppen av växthusgaser (GHG), vilket bidrar till att förhindra de värsta konsekvenserna av klimatförändringarna samt stödjer en framtidssäkrad tillväxt. Mer än 2 000 företag runt om i världen arbetar redan med SBTi.

Läs mer om Caverions hållbarhetsarbete

Läs mer om SBTi

Nedladdningar

Contact us or subscribe

Juha Mennander Rådgivare till koncernchefen  +467 065 21203  juha.mennander@caverion.com
Prenumerera på nyheter