SmartView_Caverion.png
17.04.2023 Pressmeddelande

Nytt patent för Caverion SmartView – en digital kundplattform som övervakar byggnadens prestanda i 18 000 fastigheter

Den digitala kundplattformen Caverion SmartView gör det möjligt för användarna att enkelt få en överblick och inblick i hur deras byggnader presterar. Caverion SmartView används redan i över 18 000 byggnader i Europa. En del av dess teknik skyddas nu av ytterligare ett patent.

Patentet beviljades för nyckelelementet i Caverion SmartView – dataöverföring mellan sensormolnen och SmartView-molnet – men även för det sätt denna dataöverföring enkelt kan aktiveras eller inaktiveras.

"Målet med vår utveckling är att hjälpa våra kunder att optimera driften av sina fastigheter och spara energi. Caverion SmartView utnyttjar flera metoder för att övervaka inomhusluftens kvalitet, temperatur och nyttjandegraden av anläggningarna med mera. Olika sensorer och moln används för att samla in denna information och Caverion SmartView sammanför allt sömlöst", säger Tuomo Härkönen, chef för digitala servicelösningar på Caverion Group.

"Alla åtgärder i Caverion SmartView är transparenta och går enkelt att aktivera och inaktivera. Den här typen av funktioner är exceptionella, och patentet är ett stort erkännande för den här flaggskeppstekniken och vår digitala expertis", fortsätter Härkönen.

Digitala produkter spelar en nyckelroll när det gäller att optimera byggnadsförhållanden, hållbarhet, energiförbrukning och fjärrövervakning dygnet runt.

Läs mer om Caverion SmartView >>

Läs mer om våra tjänster för energieffektivitet >>

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Peter Åkerström Teknisk expert Remote Center, Caverion Sverige peter.akerstrom@caverion.com (peter.akerstrom@caverion.com?subject=Jag%20vill%20veta%20mer%20om%20SmartView!) +46730894032
Prenumerera på nyheter