02.03.2023 Pressmeddelande

Caverion samarbetar med ClimaCheck - innovativ teknik för energieffektivitet i kylsystem

 

Ett internationellt partnerskap mellan Caverion och teknikföretaget ClimaCheck inleds. Caverions befintliga lösning för automatisering av kyl- och värmepumpsystem, Caverion iTop, kommer att använda ClimaChecks teknik för att analysera data och förbättra energieffektiviteten för Caverions kunder.

Caverions kylautomatiseringslösning Caverion iTop används i hundratals detaljhandelsbutiker, fastigheter och logistikcenter runt om i Norden.
"Att spara energi och fatta energismarta beslut är en viktig prioritering för alla våra kunder. Med hjälp av ClimaCheck kan vi erbjuda våra kunder verifierade, detaljerade analyser och faktabaserade råd för att kyl- och värmepumputrustningen ska nå optimal prestanda. Vi ser stora möjligheter i det här partnerskapet, som kommer att bidra till att skapa hållbara effekter för våra kunder", säger Kari Sundbäck, chef för tjänster, lösningar, digitalt och hållbarhet på Caverion. 

Bland annat mäter ClimaChecks lösning effektiviteten av och prestandakoefficienten (COP) för kylsystemet. Kunderna kan därmed använda de ”ClimaCheck-verifierade" analysresultaten för att ta bättre beslut, till grund för energibesparingar och klimatmål.

"ClimaCheck analyserar de data som samlas in av Caverions automationsteknik för att utföra verifieringen utan att kräva ytterligare komponenter eller besök på plats. Caverion är vår första partner som kan leverera den integrerade molnbaserade automationslösningen samt tjänster för energiprestanda för att säkerställa att kylutrustningen fungerar optimalt under hela sin livslängd", säger Niklas Berglöf, vd ClimaCheck.

Läs mer om våra kyltekniska lösningar

Läs mer om ClimaCheck

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Fredrik Strengbohm Teknisk chef Kyla, Caverion Sverige fredrik.strengbohm@caverion.com +46 70 944 97 16 Niklas Berglöf Vd, ClimaCheck niklas.berglof@climacheck.com +46 70 230 88 05
Prenumerera på nyheter