Toyota-web.png © Toyota
31.05.2021 Pressmeddelande

Caverion installerar fordonsladdare hos Toyota- och Lexusåterförsäljare i Sverige

 

I takt med att andelen laddbara bilar växer, ställs allt högre krav på pålitlig och användarvänlig infrastruktur för laddning.

Svenska återförsäljare för Toyota och Lexus kommer under året att utrustas med laddstationer installerade av Caverion för att kunna försörja alla kommande laddbara modeller med el. Via Caverion kommer alla Toyota och Lexusåterförsäljare kunna erbjuda sina kunder en enkel och säker laddstation.

“Detta är en del i en fordonsmarknad i förändring, där elektrifieringen från både batterier och vätgas gör att vi vill etablera ett långsiktigt partnerskap med en stark och kompetent aktör som Caverion på vår marknad,” säger Christian Norberg, vd på Toyota Sweden AB. ”För att säkerställa funktionen och kundnyttan är en stark och pålitlig partner, som dessutom kan verka över ett stort geografiskt område, viktigt för oss.”

Caverion, som har en av Sveriges största bilflottor för servicebilar, kommer också att succesivt elektrifiera sin vagnpark i Sverige och därmed förbättra företagets miljöprestanda ytterligare. Utöver att skapa en hållbar och pålitlig infrastruktur som förenklar Toyotas och Lexus elektrifiering i Sverige, har företagen också nått en överenskommelse där Caverion tillhörde de första kunderna när Toyota i april släppte sina första helt elektrifierade transportbilar på den svenska marknaden.

“Vi lägger stort fokus på att tillhandahålla smarta och hållbara tjänster och e-mobilitet är ett mycket spännande område för oss. Vi är glada över att Toyota Sweden AB har valt oss som samarbetspartner. Våra tjänster bidrar till minskade utsläpp i trafiken och vi säkerställer en oavbruten tillgång till laddutrustning, vilket underlättar för människor att välja renare transportsätt,” säger Juha Mennander, vd, Caverion Sverige. 

Under 2021 lanserar Toyota och Lexus flera nya laddbara modeller. Till 2025 räknar Toyota-koncernen med att sälja 5,5 miljoner elektrifierade bilar årligen på global nivå, varav minst 1 miljon helt utsläppsfria vätgas- eller elbilar senast 2030.

 

Nedladdningar

Contact us or subscribe

Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85
Prenumerera på nyheter