caverion_vantaa-424 (ID 690) (1).jpg
05.06.2018 Pressmeddelande

Caverion skapar ventilationssystem och styr- och regler på Scandinavian Mountains Airport

Scandinavian Mountains Airport är under uppbyggnad i Sälen och planerar att öppna i december 2019. Ett redan befintligt flygfält ska byggas ut till en flygplats för kommersiell trafik och Caverion kommer göra installationer i den nya terminalen. Projektet har ett värde på 9,3 MSEK och pågår under drygt ett och ett halvt år.

"Vi projekterar både ventilation och styr- och regler själva, vilket innebär att vi konstruerar allt vi levererar från början till slut. Det är alltså vi som producerar ritningarna vi sedan ska följa, vilket är ovanligt men väldigt roligt, säger Fredrik Björklund, distriktschef" Caverion.

Kunden för projektet är PEAB som Caverion jobbat med många gånger tidigare, och slutkunden Scandinavian Mountains Airport AB som är huvudägaren av flygplatsen.  

Projektet omfattar runt 9000 kvadratmeter och något som gör det unikt är att det ligger i ett anrikt skidområde. Projektet påbörjades i april och monteringen startar i oktober.

"Vår erfarenhet av Caverion och deras ventilationssystem är god, och vi ser framemot ett stabilt och intimt samarbete" säger projektledare Mats Björkman, VD Scandinavian Mountains Airport AB.

För mer information, kontakta 
Fredrik Björklund, distriktschef, Caverion Sverige
fredrik.bjorklund@caverion.com
+46 70 624 83 50

Nedladdningar

Contact us or subscribe

Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85
Prenumerera på nyheter