Caverion Akademiska Uppsala.jpg
08.11.2016 Pressmeddelande

Caverion övertar driftansvar för 47 skolfastigheter i Malmö

Caverion övertar driftansvar för 47 skolfastigheter i Malmö

Caverion och Malmö Stad har tecknat avtal värt 23 miljoner SEK.

Uppdraget omfattar tillsyn, skötsel, drift och felavhjälpande underhåll av 47 grundskolor inom Malmö Stad.

Uppdraget är ett Managed Servicesavtal vilket innebär att Caverion tar ett helhetsansvar för fastigheternas funktion under avtalsperioden.

"Vi har ställt höga krav på anbudsgivarna i vår upphandling  och är glada att ha Caverion som samarbetspartner och vår förlängda arm. Vi litar på deras förmåga att leverera tjänster av den här omfattningen och att säkerställa ett bra inomhusklimat för elever och personal på våra skolor", säger Jenny Groothuis, enhetschef Malmö Stad.

Uppdraget sträcker sig över 3,5 år med start den 1 november 2016. Den totala fastighetsarean är cirka 285 000 m2. Uppdraget är ett totalåtagande med funktionsavsvar för driftteknisk förvaltning.

"Vi ser fram mot ett nära samarbete med Malmö Stad och att tillsammans inleda en långsiktig utveckling av skolorna i staden. En stor del av vårt åtagande är att säkerställa en optimal undervisningsmiljö för ett stort antal barn och ungdomar. Det är ett ansvar vi tar på största allvar och jag är övertygad om att vår lösning kommer att leva upp till kundens högt ställda krav och förväntningar", säger Klas Tocklin, VD Caverion Sverige.

Caverion kommer att fungera som Malmö Stadsfastigheters förlängda arm vid den tekniska förvaltningen och kommer att arbeta nära kundens verksamhet i löpande drifttekniska frågor. 

Nedladdningar

Contact us or subscribe

Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige 0730-50 92 85 erika.a.bjornesparr@caverion.se 
Prenumerera på nyheter