Offentlig sjukvård

Vi förstår utmaningarna och de särskilda kraven som rör fastigheter inom offentlig sjukvård. Vi har omfattande erfarenhet och en gedigen meritlista med kunder inom det här området, bland annat sjukhus, vårdcentraler, laboratorier och andra aktörer som bedriver offentlig verksamhet inom social omsorg och sjukvård. Vi hanterar fastighetens hela livscykel och dess skick.

Vårt omfattande tjänsteutbud hjälper dig att uppnå:

 • Optimala förhållanden för krävande medicinska ingrepp, forskning och utrustning och vi hjälper dig se till att läkeprocessen sker så smidigt som möjligt
 • Flexibla ytor som enkelt kan omvandlas i olika syften
 • Inomhusluft av jämn kvalitet
 • Avancerade säkerhetslösningar och garanterat säker anläggning
 • Integrerade, digitaliserade tekniska lösningar och automation
 • Avancerade renrumslösningar

Våra livscykelmodeller hjälper sjukvårdsinrättningar att använda sina lokaler på ett optimalt sätt på lång sikt. Avkastningen på investeringar i energieffektivitet kan vara hög under fastighetens livscykel. Läs mer om Energy Performance Contracting (EPC) och Operational Performance Contracting (OPC).

Våra nuvarande kunder omfattar både mindre sjukvårdsenheter och stora sjukhus, till exempel Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, ett av norra Europas största sjukhus. Där samarbetar vi med vår kund för att utveckla framtidens sjukhus.

Vi har också dokumenterad erfarenhet av att utrusta högsäkerhetsområden, till exempel högsäkerhetslaboratorier vid universitetet i Marburg, Bernhard Nocht-institutet i Hamburg, Robert Koch-institutet i Berlin och Berlin-Brandenburgs statliga laboratorium (LLBB).

Helhetsansvar för anläggningar för offentlig sjukvård

Caverion kan ta hela ansvaret för planering, konstruktion, drift och underhåll av alla tekniska system och lösningar på anläggningar för offentlig sjukvård.

Du får en transparent tjänst från en enda leverantör med en kontaktpunkt för dina behov. Vi är din pålitliga och ekonomiskt stabila partner med omfattande expertis och långsiktigt engagemang.

Kunderna har ordet:

”På Locum är vi nöjda med att ha säkrat ett kontrakt som kommer att ge en tjänst med hög tillgänglighet till ett konkurrenskraftigt pris,” säger Magnus Colling, upphandlingschef på Locum.

”Kunskapscentret var ett komplicerat projekt med höga krav på energieffektivitet. Caverion tillhandahöll alla tekniska lösningar och genom bra samarbete blev projektet en succé. Caverions användarvänliga och energieffektiva lösningar ger smidig drift under byggnadens hela livscykel,” säger Lars Abrahamsen, utvecklingschef på Helsebygg Midt-Norge (Sjukvårdsbyggnader i Mitt-Norge).

Offentlig sjukvård

Kontakta oss

För mer information

Kontakta oss

Kundfördelar

 • Bra inomhusklimat och optimala förhållanden för medarbetare och kunder
 • Långsiktig planering, driftsäkerhet, förutsägbara underhållsbehov och modernisering utan avbrott
 • Livscykeln i fokus: lägre kostnad, energianvändning och risk  
 • Lokal och flexibel service
 • Tillgänglighet med HelpDesk-tjänster och dygnet-runt-öppen fjärrservice via driftscenter 
 • Hållbarhet