Nyheter 2014

04.11.2014 | 00:00

Caverion får förnyat förtroende när Södra Cell utökar i Mörrum

Caverion har fått uppdraget att konstruera och leverera ventilation samt styr- och reglerteknik när Södra Cell bygger nytt skivfilterhus i Mörrum.


Det nya skivfilterhuset ingår som en del i Södra Cells stora investering för att öka massaproduktionen i Mörrum. En ny flisfabrik ska byggas och en av de två massalinjerna kommer att utvecklas. För närvarande arbetar cirka 335 personer på Södra Cell i Mörrum med en årlig produktionskapacitet på cirka 170 000 ton textilmassa och 270 000 ton pappersmassa  per år.

Caverions leverans omfattar konstruktion samt el- och ventilationsinstallationer. Sammanlagt sysselsätter Caverion 3-4 personer i entreprenaden som påbörjas omgående och ska vara färdigställd under kvartal 4 i år. 

- Vi har under många år utfört entreprenader och serviceuppdrag åt Södra Cell i Mörrum. Dessa uppdrag har omfattat energieffektivisering, styr- och reglerteknik, ventilation och kyla. Nu är vi glada att vårt samarbete ytterligare fördjupas, säger Mikael Lind, distriktschef, Caverion Sverige AB

För mer information kontakta 
Mikael Lind     Distriktschef     Tfn: 0457-461951
Tillbaka