3D-skiss av en simhall med bassäng och hopptorn
28.06.2021 Pressmeddelande

Stadsomvandlingen i Kiruna: Caverion säkerställer optimala förhållanden i det nya badhuset

 

We Group skapar ett nytt, högteknologiskt, modernt badhus för Kiruna kommuns räkning. We Group har utsett Caverion som partner i att leverera de tekniska lösningar som behövs för att se till att tekniken i simhallen fungerar optimalt, som ventilation, vs, vattenrening och energiförsörjning.

3D skiss av badgäster i modernt badhus

Badhuset är designat och projekterat av We Group, som är specialiserade på att skapa bad och badhus.

”Vi och Caverion stärker varandra genom grundmurat förtroende för varandras kompetenser. Caverion är ett av få installationsbolag i Sverige som har resurser och vilja att vara totalleverantör för ett badhus. Här finns en inbyggd drivkraft att få vara med och leverera framtidsteknik, vilket det kryllar av i detta projekt”, säger Mille Örnmark, projektchef på We Group.

”Att bygga ett badhus är extremt komplext och tekniken bakom kaklet är avancerad och finns för att se till att vattnet är rent och säkert för slutanvändarna. Vår ventilationslösning inkluderar även befuktning av luften vilket ger en betydligt fräschare och stabilare inomhusmiljö än vad traditionella simhallar brukar ha. Här ser vi ett fint exempel på hur ett samhällsinitiativ använder uppdaterad teknik för att utveckla invånarnas omgivningar hållbart ”, säger Juha Mennander, vd Caverion Sverige.

Badhuset på 10 500 kvm uppförs i Kirunas nya centrum. Med modern teknik kommer badhuset rymma allt från motionssim och vattenträning till kanotträning, relaxavdelning och pooler för personer med funktionsvariationer. Badhuset, som förväntas öppna under 2022, kommer att bestå av två våningar där det kommer att finnas totalt fjorton bassänger, en relaxavdelning, två vattenrutschbanor och en restaurang.

Kiruna i norra Sverige är under en historisk samhällsomvandling där stadens centrum flyttas tre kilometer österut för att skapa mark och plats för malmbrytning åt LKAB.

Läs mer om Kirunas stadsomvandlingen och vårt andra projekt med Kirunas nya polisanläggning här

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85
Prenumerera på nyheter