Riddaren.jpg
17.12.2018 Pressmeddelande

Caverion projekterar i multidisciplinärt lägenhetsprojekt

Avtalet omfattar hela installationen från projektering till driftsättning och inkluderar flera av Caverions teknikområden: el, ventilation, värme, rör, styr- & regler samt tele och data i en nyproduktion.

Caverion ansvarar för projektering och leverans till kvarteret Riddaren, som kommer uppgå till 5400 kvm BOA. Värdet på projektet är över 30 MSEK.

"Det faktum att vi projekterar och levererar samtliga discipliner låter oss testa nya lösningar vi annars aldrig hade fått möjligheten att testa," säger Johan Holmberg, regionchef, Caverion.

Bygget började våren 2018 och kommer bestå av 132 lägenheter samt en förskola och garage. Energieffektivisering och miljö är som alltid viktigt för Caverion och målet är att överträffa de miljölagar som finns så att byggnaden når certifieringen Miljöbyggnad silver, en certifiering av Sweden Green Building.

Kunden i projektet är John Svensson Byggnadsfirma AB (JSB) som i sin tur jobbar för det kommunala fastighetsbolaget Järfällahus som är slutkunden. Produktionen är planerad till 2019 och inflyttning börjar 2020 och kommer ske våningsvis.

"Vi valde Caverion för att de har helheten, det känns bra med samtliga discipliner på samma aktör. Dessutom känner jag ett förtroende för företaget," säger Daniel Norberg, projektledare JSB.

Nedladdningar

Contact us or subscribe

Johan Holmberg Regionchef Caverion Sverige johan.holmberg@caverion.com +46 76 136 83 46
Prenumerera på nyheter