Allego bygger ut laddinfrastrukturen i Norden

Allego är en av aktörerna som satsar på att möta det starkt ökande behovet av ny laddinfrastruktur i Sverige och övriga Norden. Caverion är företagets viktigaste partner för utbyggnaden av laddstationerna. Caverion har även totalentreprenad för driften i Sverige och Norge. 

 
 
 

Kundbehov

  • Allego satsar på att bygga ut laddinfrastrukturen i Norden med snabbladdare på 300 kW. Företaget räknar med att öppna ytterligare 60 laddplatser fram till år 2023. Caverion ansvarar för utbyggnaden på totalentreprenad.

Lösning

  • Projektering, installation samt drift av Allegos laddstationer i Sverige och Norge. Uppdraget omfattar bland annat kontakter med nätägare, markentreprenörer, lågspänningsarbete och montage av laddstationerna.

Allego bildades 2013 och driver ett Europeiskt nätverk av elbilladdare. Företaget arbetar uteslutande med laddlösningar och ansvarar för mer än 30 000 laddpunkter, varav 2 200 snabbladdare, i stadsområden och längs stora trafikleder.

I uppdaraget ingår utbyggnad av laddstationer i Sverige och Norge på totalentreprenad där Caverion ansvarar för hela processen, från projektering till nyckelfärdiga laddstationer med mellan fyra och tolv laddplatser. Läs mer om Caverions arbete med laddningsstationer för elfordon

 

Vill du veta mer?

Book a meeting

 

Vi hjälper våra kunder att lyckas

Andra tjänster som kan vara intressanta