28.02.2024 Pressmeddelande

Samarbetsavtal mellan Johnson Controls Systems & Service och Caverion Sverige inom energilösningar

Johnson Controls Systems & Service AB och Caverion Sverige har inlett ett samarbete för att driva gemensamma projekt inom området energilösningar.

Tillsammans kan Johnson Control Systems & Service och Caverion offerera nyckelfärdiga lösningar med alla discipliner inblandade.

”Vi ser en starkt ökande marknad för energieffektivisering inom samhällskritisk infrastruktur. Den drivs av kravställning från EU och internationella åtaganden samt ett generellt ökat hållbarhetstänk. Genom vårt samarbete kan vi ta en ledande position och förena ekonomiska fördelar med långsiktig hållbarhet för samhälle, kunder och oss som företag”, säger Krister Poole Jönsson, projektdirektör Caverion Sverige AB.

Fredrik Norrbom, som är Branch Manager för Johnson Controls Systems & Service AB, kommenterar samarbetet:

”I Caverion får vi en First Choice-underleverantör inom energilösningar, industrirör, svets, el, ventilation och VS. Det är en styrka att kunna gå in i större projekt och ha alla specialområden med sig. Avtalet gör att det blir enkelt att jobba tillsammans.”

En annan stor fördel blir det för de gemensamma kunder som bolagen redan arbetar med idag.

”En av våra huvuduppgifter är att sköta kylanläggningarna på de fartyg som trafikerar stora delar av världshaven. Våra tekniker är utspridda globalt och verksamheten har behov av ökad servicekapacitet”, säger Norrbom.

Ytterligare ett syfte med avtalet är att stärka samarbetet inom just serviceområdet där Caverion genom sin samlade kylkompetens kan samverka med Johnson Controls Systems & Service.

Caverions experter kommer att kunna verka internationellt såväl som på plats i Sverige när fartygen ligger i hamn – och dessutom i andra projekt på land med olika energilösningar.
 

Johnson Controls bedriver verksamhet på sex kontinenter och de 140 000 anställda arbetar inom en mängd områden som smarta byggnader, fastighetsteknik, brandsäkerhet och inte minst kyl- och värmepumpslösningar. Johnson Controls Systems & Service i Norrköping leds av Fredrik Norrbom som ansvarar för segmentet Global Cruise.

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Peter Brauns, distriktschef Caverion peter.x.brauns@caverion.com   +46 72 505 42 21 Fredrik Norrbom, Branch Manager Johnson Controls Systems & Service fredrik.norrbom@jci.com +46 70 227 73  59
Prenumerera på nyheter