HR-MU234376_källa SVOA.jpg Ett av världens modernaste reningverk i Sickla
03.06.2024 Pressmeddelande

Elinstallationer signerade Caverion i ett av världens mest moderna reningsverk

För att rena framtidens avloppsvatten uppgraderas och optimeras Henriksdals reningsverk i Nacka med ny teknik. Och blir ett av världens mest moderna. Caverion har fått i uppdrag av Veidekke att installera el och telekomutrustning i delar av Sicklaanläggningen, en del av Henriksdals reningsverk, som ligger i bergrummen under Hammarbybacken. Allt till en ordersumma om cirka 100 MSEK.

De kommande åren pågår projektet som består av olika slags arbeten. Bland annat ska nya bergrum, pumpstationer, transporttunnlar och personalutrymmen byggas och renoveras. Vårt uppdrag är att installera belysning, kraft och ställverk i ett antal utrymmen.

Därutöver levererar Caverion brandlarm, teletekniska installationer, passerkontroll och datanätverk för anläggningens kommunikationssystem.

”Detta är ett spännande uppdrag i ett mycket stort infrastrukturprojekt. Här har vi möjlighet att använda vår styrka och bredd – och uppdraget ligger väl i linje med vårt strategiska tema hållbarhet. Att vara med och utveckla världens modernaste reningsverk talar sitt tydliga språk. Vi gör skillnad på riktigt”, säger Uno Lundberg, vd Caverion Sverige.

Marcus Ulander är inköpare på Veidekke och nöjd över att ha Caverion med i projektet:

”Vi ser fram emot att få jobba ihop med Caverion under många år i projektet. Våra kompetenser är en bra match och tillsammans kommer vi att åstadkomma något som många generationer får nytta av”, säger Marcus Ulander.

Utöver detta uppdrag har Caverions nya systerbolag Assemblin vunnit installationsuppdraget avseende kraftinstallationer till ett ordervärde på 130 MSEK.

”Ett första bevis på att vi kompletterar varandra och kan ge våra kunder ett mervärde i vår samlade kapacitet. Detta visar styrkan i att kombinera Assemblin och Caverion till en koncern. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder de mest kompletta och banbrytande lösningarna över hela livscykeln för hållbara omgivningar”, säger Uno Lundberg.

Nedladdningar

Contact us or subscribe

För mer information, vänligen kontakta Erika Björnesparr Marknads- och kommunikationschef Caverion Sverige erika.a.bjornesparr@caverion.com +46 73 050 92 85
Prenumerera på nyheter