Övergångsrör och halvsfäriska ändar

Övergångsrör och halvsfäriska ändar är viktiga för högtrycksrörledningar vid höga krav. Många gånger måste de specialtillverkas vilket leder till långa leveranstider och höga kostnader. 

Specialkomponenter genom varmgjutning

Vi kan tillverka dessa specialkomponenter genom varmgjutning av rör eller plåt på ett kostnadseffektivt sätt. Caverion har ett gediget tekniskt kunnande och anpassningsbara procedurtester för varmgjutning och värmebehandling av en rad olika material.

Tack vare varmgjutning blir specialkomponenterna inte dyra. Vi undviker kostnaderna förknippade med dyrare gjutningsmetoder. Dessutom minskar antalet svetsningar eftersom de formas direkt på rörslutet. Vi har de vanligaste värmebeständiga materialen i lager, vilket underlättar korta leveranstider.

För oss är kvalitet det viktigaste

I våra verkstäder utför vi kvalitetskontroller i alla arbetsfaser. Utifrån en designidé tillverkar vi en produkt som vi sedan levererar till kunden.

Varmgjutning kan även användas för att tillverka T-kopplingar, vilket minskar antalet cirkulära svetsfogar som behövs. Det kortar ned ledtiderna och förbättrar kvaliteten.

 

Kontakta oss

Har du frågor om Caverion eller vår verksamhet

Kontaktformulär

Kontakta oss