Leksand , EPC projekt, Sverige

I Leksands kommun bor cirka 16 000 personer. Leksandsbostäder AB ägs av kommunen och är det största fastighetsbolaget på orten. Kommunen och bostadsbolaget har ett energieffektiviseringsavtal med Caverion och just nu pågår ett omfattande EPC projekt.

”Vi jobbar hela tiden med att effektivisera, men för att möta miljökvalen för 2020 behövde vi ett projekt med snabbare resultat.” Lars Nilsson, Head of Property Management, Leksand kommun och Pelle Lindqvist, Head of Property Management, Leksandsbostäder AB.

Leksand , EPC projekt, Sverige

Tjänsteområden

  • Managed Services

Teknikområden

  • Värme och sanitet
  • Ventilation och luftbehandling
  • El

Typ

  • EPC

Utmaning

Energieffektiviteten i kommunens och bostadsbolagets hyresfastigheter, skolor, förskolor och andra serviceinrättningar behöver förbättras. Kundernas mål är att öka energieffektiviteten med 20% till 2020 och att därmed även leva upp till krav från EU.

Lösning

Caverion har gjort en detaljerad genomgång av fastighetsbeståndet för att avgöra vilka insatser som krävs.

Baserat på den detaljerade förstudien har Caverion utformat och påbörjat en treårsplan för att öka energieffektiviteten.

Energieffektiv och modern lösning förbättrar nu kommunens och fastighetsbolagets fastighetsbestånd. Detta ger även kostnadseffektiv service och underhåll även i framtiden.

Avtalets värde är cirka 60 miljoner. 

Upp till 20 % högre energieffektivitet

150 000 m2 golvyta

2013 – pågående